Το βιβλίο στο πάρκο

“The World in Books” – «Ο κόσμος μας μέσα από τα βιβλία»
Με τη συνεργασία των χωρών : Πορτογαλία, Ιταλία, Τουρκία, Κροατία, Γαλλία, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Γεωργία και με δημιουργό το σχολείο μας , το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, αλλά και με την συνεργασία του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2022-22, η διεξαγωγή του ευρωπαϊκού προγράμματος e twinning «Ο κόσμος μας μέσα από τα βιβλία – Προσεγγίζοντας τη μάθηση μέσα από βιβλία και δραστηριότητες στη Σχολική μου Βιβλιοθήκη».

Το e Twinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Προσφέρει μια ασφαλή πλατφόρμα για το προσωπικό και τους μαθητές των σχολείων, προκειμένου να συνεργαστούν, να αναπτύξουν σχέδια, να μοιραστούν και να νιώσουν μέρος της πιο συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, οι μαθητές των τάξεων διάβασαν κοινά βιβλία στη γλώσσα τους αλλά και στα αγγλικά, ευαισθητοποιήθηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος, έγραψαν συνεργατικές ιστορίες βελτιώνοντας τις ψηφιακές τους δεξιότητες, αντάλλαξαν γράμματα και δημιουργίες με το παραδοσιακό ταχυδρομείο τα Χριστούγεννα.

Σε όλες τις βιβλιοθήκες των χωρών δημιουργήθηκαν Λέσχες Ανάγνωσης που θα συνεχίσουν την λειτουργία τους και τα επόμενα σχολικά έτη. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της Συναισθηματικής και Κοινωνικής νοημοσύνης των μαθητών, καθώς επίσης και η ενίσχυση της συνεργασίας και των ανταλλαγών μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού πλαισίου ικανοτήτων όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα έκλεισε με την διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών από όλες τις χώρες. Οι τάξεις με τους δασκάλους τους παρουσίασαν μικρές δημιουργίες με αφορμή τη συνεργασία τους στις Σχολικές Βιβλιοθήκες των χωρών τους.

Για τη διάχυση του προγράμματος πραγματοποιείται η εκδήλωση στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης μας «Το βιβλίο στο πάρκο», τη Δευτέρα 23 Μάη, με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας αλλά και του Δήμου της πόλης μας.
ΓΚΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΑΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΟΒΑΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΖΟΥΔΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *