21 Σεπτεμβρίου 2023 – Εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

21 Σεπτεμβρίου 2023 – Εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης
Δραστηριότητες Erasmus, e Twinning και Unesco

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ειρήνη, στις 21 του Σεπτέμβρη, καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1981 με σκοπό να ισχυροποιηθεί το μήνυμα για ευημερία και αγάπη σε όλο τον πλανήτη. Πλήθος δράσεων πλαισιώνουν την Ημέρα αυτή και οι μαθητές γιορτάζουν το σπουδαίο αυτό αγαθό με δραστηριότητες με τη βοήθεια των δασκάλων τους και των τοπικών φορέων.
Φέτος, στο σχολείο μας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, οι μαθητές βοήθησαν την Ειρήνη να ξαναβρεί το μονοπάτι της χαράς και της δημιουργικότητας ζωγραφίζοντας, συνθέτοντας ποιήματα και συμμετέχοντας σε παιχνίδια πεδίου. Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με την κ. Γεωργία Μπολονάκη, Αρχηγό των Προσκόπων Αγίου Νικολάου, τα παιδιά συνομίλησαν με την Ειρήνη και μας βοήθησαν με τις ιδέες τους να καταλάβουμε ότι η συμμετοχή μας

σε δημιουργικές δράσεις είναι η αρχή για την ευημερία κι ευτυχία όλων των λαών του πλανήτη μας.
«Τα παιδιά είναι οι συνοδοιπόροι μας στο ταξίδι μας του Συστήματος των Προσκόπων. Στη Λέσχη μας, στη Λίμνη της πόλης μας ή κάθε φορά που διοργανώνουμε εκδρομές τα Σαββατοκύριακα στη φύση τα παιδιά αναπτύσσουν πλήρως τις σωματικές , διανοητικές, κοινωνικές και πνευματικές τους ικανότητες συμμετέχοντας σε παιχνίδια κατάλληλα διαμορφωμένα για την ηλικία τους. Το φετινό σύνθημα των Προσκόπων «Φίλοι πραγματικά» ωθεί τα παιδιά κάθε ηλικίας να ανακαλύψουν τον υπέροχο χώρο του Συστήματος. Τα παιδιά μπορούν να αναζητήσουν τις δράσεις στην τοπική Λέσχη στη γειτονιά της πόλης τους», μας εξηγεί η κ. Μπολανάκη. «Είναι μεγάλη η χαρά μας που συμβάλλουμε στην διάχυση των δραστηριοτήτων του Erasmus του σχολείου σας, αλλά και στις δράσεις εορτασμού Παγκόσμιων Ημερών της Unesco», συμπλήρωσε η αρχηγός των Προσκόπων.
Η δράση είναι μέρος της καμπάνιας ευαισθητοποίησης με τίτλο «Αγκαλιάζοντας την ειρήνη» του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς – σχολείου μέλους του ASPnet της UNESCO – και θα αναρτηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο ιστοχώρο, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Επίσης, πλαισιώνει το αίτημα συμμετοχής του Σχολείου μας στο Δίκτυο Σχολείων της Unesco αλλά και τις δραστηριότητες για το πρόγραμμα Erasmus “Live mobile, Eat healthy, catch quality” 2022-2024 για την 5η κινητικότητα του Οκτώβρη στα Άδανα της Τουρκίας, όπως επίσης και του προγράμματος e Twinning “Spread the word” 2023 – 2024, στα οποία είναι δημιουργός το σχολείο μας.
Το 2ο Δημοτικό μέσα από τη φετινή συνεργασία του με τους Προσκόπους, τα Βιβλία σε ρόδες, αλλά και την ένταξή του στο Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων, συμμετέχει έμπρακτα στην προάσπιση των 17 Στόχων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου και ειρηνικού κόσμου.Οι δράσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.Η παιδαγωγική ομάδα των δράσεων του σχολείου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *