Στο Phāea Farmers του Blue Palace

Ένα ξενοδοχείο μέσα σε μια άγρια ομορφιά, ένα μέρος όπου μπορείς να νιώσεις μια αληθινή και διαχρονική Κρήτη επισκέφτηκαν την Παρασκευή οι μαθητές του Δ1 τμήματος του σχολείου μας στο πλαίσιο της συνάντησης του προγράμματος Erasmus + KA210-SCH ‘Practical ways of consumption for supporting a sustainable development ‘ που υλοποιεί το σχολείο και
της περιβαλλοντικής φιλοσοφίας του ξενοδοχείου που δεν ενσωματώνει απλά φιλικές για το περιβάλλον πρακτικές στη συνολική διαχείριση του συγκροτήματος, αλλά αγωνίζεται σε καθημερινή βάση να αυξήσει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πελατών και των κατοίκων της περιοχής.

Το Blue Palace είναι ένα συγκρότημα από πέτρα σε γήινες αποχρώσεις, που ρέουν στο τοπίο.
Διάσπαρτα σε όλο το θέρετρο ανάμεσα σε ευωδιαστούς κήπους, τα μπανγκαλόου, οι σουίτες και οι βίλες!
Ο θησαυρός όμως του ξενοδοχείου είναι το Πρόγραμμα Phāea Farmers για την υποστήριξη όσων από το προσωπικό καλλιεργούν κατά τη διάρκεια της εκτός τουριστικής εποχής διάφορες καλλιέργειες με βιώσιμο τρόπο.

Οι μαθητές μας έμαθαν για την πολιτική του ξενοδοχείου να εκπαιδεύει το προσωπικό του σε μεθόδους βιολογικής γεωργίας, δημιουργώντας περισσότερη αξία για τα προϊόντα.

Πολλά από αυτά αποδίδονται στην κοινότητα (κοινωνικό παντοπωλείο, δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων), ενώ με άλλα τροφοδοτούνται τα εστιατόριά του για να τα γευτούν οι επισκέπτες μας.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το πρόγραμμα “Καλώς ήρθατε στην Κυψέλη μας”
Το νέο, καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, η πρωτοβουλία PHEA PLAN BEE, είναι το αποκορύφωμα της σεζόν, στο πλαίσιο του προγράμματος Phāea Farmers.
Ανταποκρινόμενο στην ανάγκη ενίσχυσης των επικονιαστών, και πιο συγκεκριμένα των μελισσών, και στο πλαίσιο της διάδοσης της προστασίας τους, το ξενοδοχείο εγκατέστησε τις δικές του κυψέλες και εργάστηκε για τη δημιουργία ενός φιλικού προς τις μέλισσες τοπίου με κήπους και φυτά έντονης ανθοφορίας καθ’ όλη τη διάρκεια της κάθε εποχής, καθώς και άφθονες πηγές νερού.

Τα πρόσφατα εγκατεστημένα μελίσσια παρακολουθούνται από κάμερες για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τη συμπεριφορά των μελισσών.
Αυτό το καλοκαίρι, το ξενοδοχείο θα φιλοξενήσει ειδικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πρωτοβουλίας Plan Bee, όπου στους επισκέπτες θα προσφερθεί μια περιήγηση στον βιολογικό κήπο και τις κυψέλες, ακολουθούμενη από μίνι συγκομιδή, δραστηριότητες ευεξίας και συνεδρίες γευσιγνωσίας μελιού. Θα προσφερθούν επίσης νόστιμες παραδοσιακές κρητικές πίτες πασπαλισμένες με μέλι και εορταστικό κοκτέιλ.

Η προοπτική που μας άνοιξε το ξενοδοχείο αυτό μέσα από τις περιβαλλοντικές του δράσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη μας, από την παρουσίαση της δίκης του ποιοτικής καθημερινότητας σίγουρα θα αποτελέσει έμπνευση για μελλοντικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και συνεργασίες…
Ευχαριστούμε τον Δ/ντή του ξενοδοχείου κ. Σωτήρη Κρεμαστιώτη και τους συνεργάτες του για την υποδοχή και την φιλοξενία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *